Čekáme na střechu, Europanely, Ikea nákupy a zase ta kuchyně

Prohlédli jsme si okna i domeček zevnitř, usoudili, že nám to pomalu vysychá a dozvěděli se, že střechaři potřebují alespoň tři dny bez deště a sněhu. Tak nevim, ale tu střechu budeme mít asi až v červenci... No dobře, ale jako vážně by nebylo možné, aby pár dní hergotfix nechcalo?

Jakmile se chlapci pustí do střechy, předání domku bude nadosah. Konkrétně cca za tři týdny.  Zbývá dodělat sádrokartony, izolace, zateplení, rošt a dřevěné obložení domu. No a samozřejmě tu střechu a všechny ty věci okolo...

Vnitřky od minula trochu oschly, to máme radost, protože naposledy jsme šmírovali skrz orosená okna a podlahy byly úplně mokré. Ty mokré osb desky jsme řešili i s naším stavebním dozorem, který z toho neměl úplně dobrý pocit a tak jsme se spojili i s výrobcem Europanelu a byli jsme ujištěni, že desky jsou vyrobeny z nejodolnějšího osb 4 (výrobce Egger), který je určen do vlhkého prostředí. Mimojiné mají prý už dva roky venku ty panely na dešti a deskám nic není. Nicméně! Samozřejmě je třeba je vysušit, než na ně položíte fólii, pod kterou by se mohly tvořit plísně to je jasný.

No ale abych nebyla jen negativní, tak jsme si alespoň udělali radost v Ikee a koupili si odkládací stolky do obýváku. Protože co kdyby nám je někdo vyfouknul a co kdyby se Ikea rozhodla je přestat vyrábět? Hrůza pomyslet!


A taky jsme zase koukali na ty pracovní desky a pokud si nevybereme jinde, tak jsme se shodli na dubu světlém (vpravo). Zjistili jsme také, že se nemusíme omezovat tloušťkou desky, což nás původně dost trápilo. Protože když máte troubu pod varnou deskou, tak musíte mít desku 3.8 cm. ALE! Mají i skříňku na troubu, kde je pod varnou deskou takovej jakoby falešnej šuplíček a pak si můžete dát i tenčí desku. No hurá! Ale stejně to vidim na návštěvu Demosu.


Jo a taky chci tuhletu baterii CHA!

No a teď k tý kuchyni ještě barák ne? By chtělo...no




Komentáře

  1. Jako je pravda, že při stavbě ty peníze fakt létají a člověk, vzhledem k tomu, že má úvěr, tak občas ztratí tu pevnou půdu pod nohama, když neřeší, kolik která věc stojí, protože na to máte peníze na účtě. Jenže pak je potřeba udělat vyšší investici, třeba do střechy nebo do oken a zjistíte, že jste nahraní, protože máte sice zlaté kohoutky, ale teče vám do baráku a nemáte peníze.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat