Začínáme stavět! Bagr, vruty a detaily...

Říjen je skoro u konce a my konečně začínáme stavět!!! A kdeže se to zase zdrželo? (to už začíná být takové zaklínadlo- hold každý jednou prozře!) Po tom, co jsme odpískali pana bagristu jsme sehnali jiného, ale chvilku to trvalo. Nejdříve jednoho přes známého, ale to bychom si museli zařídit i geodeta a někoho, kdo by to vše řídil, nakonec jsme zkusili kontakt, který jsme našli normálně na internetu a domluvili se s jiným, jelikož byl schopný se zkontaktovat i s firmou, která nám dělala geoprůzkum a přípravu pro dům si celou řídit...

Tak jednoho pěkného dne přijel s traktorbagrem, který se ovšem po pár hodinách porouchal.

A tak se práce dodělávala o několik dní později. Poté jsme připravenou plochu pro vrutaře předali stavbyvedoucímu z Natury a po asi dvou týdnech přijeli Krinneři a začali vrtat. Samozřejmě, že to nemohlo být jen tak, chyběl nám kus vykousnutí pro dva vruty a tak manžel musel narychlo shánět alespoň malej bagr. No dopadlo to dobře.

Včera jsme se byli podívat na vruty a já osobně jsem teda nadšená, protože konečně vím, kde přesně na pozemku se bude dům nacházet. Zbylo docela dost zahrady, z toho mám fakt radost.

Horší je, že budeme muset ještě jednou kopat a to vršek pozemku (naše oblíbené "vykousnutí), protožeto jsme si na začátku asi s panem bagristou nerozuměli a oni udělali jen placku pro dům.

No, chci je vidět, jak budou kolem těch vrutů kličkovat. Teď nás čekají instalační šachty a z první kalkulace se nám protočily panenky. Šachty budou dvě, pod každým jádrem jedna. Nicméně přes sto tisíc jsem vážně nečekala (prozření číslo dvě?).
stěna: vlevo nahoře


Další blbá zpráva je, že jsme museli na poslední chvíli změnit vinyl na podlahách v koupelnách. Důvod to má prostý. Vybrali jsme vinyl, který má spodní vrstvu bílou a ta mrcha prosvítá v rozích a prej to prostě vypadá blbě. Jako takhle. Ještě jednou přede mnou někdo řekne Tarkett, nebo vinyl do koupelny a vážně začnu vraždit. Takže když už si člověk vybere odstíny, které dokonale ladí, musí zase všechno překopat a vybrat z toho, co je k dispozici od začátku. Ok, nevadí, chápu, že nám chtějí udělat pěknou koupelnu, jsem ráda, že si toho všimli- opravdu tohle cením, vážím si tohohle přístupu, ale když se tak ohlédnu zpět, tak vidím ty měsíce, o které jsme se zdrželi i kvůli těm zpropadeným koupelnám. No nevadí. To už asi nezměníme. No takže jsme museli vybírat podle vzorníku, na kterém vypadají barvy úplně jinak, než jsme viděli na velkých vzorkách. Jo- já si to totiž pamatuju! Vážení, tohle bude zajímavé překvapení (jestli bude stěna ve studeném tónu a podlaha v teplém tak mě vážně odvezou!!!) Dobře no, zas přeháním. Ok, o koupelnách už nechci ani slyšet- dokud je neuvidím na stavbě.
podlaha: úplně vlevo 

Dále jsme řešili už jen takové drobnosti. Kování na vchodové dveře (prej si všichni dneska nechávají dělat z venku kouli, no nám se to moc nezdá- praktičtější nám přijde klasika-klika).
Vchodové dveře a okýnko je taky kapitola sama o sobě. Jo a pozor, ještě jsou tu kočičí dvířka.
No takže vchodovky budou mít podlouhlé vertikální okno a pod tímto oknem, které bude z čirého skla, aby se dalo koukat před barák, budou kočičí dvířka. A v jaké výšce by měly ta dvířka být? Ano ve výšce kočičího bříška. Príma, když tu kočku ještě nemáte a nemůžete jí změřit co? Tak jo mohla bych změřit tu naší potvoru co máme doma, ale to je trochu mamut mezi kočkama, takže tím bych se vážně neřídila. No ne, dělám si legraci, nakonec jsem vygooglila, že by to mělo být asi 15 cm nad zemí. A navíc je taky super, že ty pitomý dvířka se vyrábějí jen v bílé a tmavě hnědé barvě, takže
je asi budeme muset přestříkat, aby z těch dveří nečuměly. Jo dveře budou v antracitu, jak jinak.

No ale jinak už se hrozně těším, až nám to začně růst před očima, máme čtrnáct dní na to vše připravit, aby mohli pánové přijet a zbouchat nám to. :)

Takže snad brzy čekejte nálož fotek!!! A  držte nám palečky s těma přípojkama ať v zájmu lakomství nemusíme s lopatou na pozemek :)


Komentáře

  1. Dobry den, stavime s Naturou...tedy radi bychom, ale cekame na povoleni. Zrovna jsme v Nature ve fazi Tarkett😖😖😖 Mam presne stejny problem, co vy. TY PODLAHY!!! Cokoliv, co vybereme je ve vysledku nepouzitelne, kvuli spodni bile vrstve, nebo nejde propojit se stenami. Nejradsi bych jim to uz omlatila o hlavu. Precetla jsem si vas blog dnes v noci a pak mela nocni mury😀😀😀 Ja tak doufala, ze az se zacne stavet, bude to uz pohoda🤔😉😀
    Preju vam, at se vse vyresi k vasi spokojenosti a brzo bydlite v novem. 😉

    OdpovědětVymazat

Okomentovat