Jak jsme pokořili náletové dřeviny, dva dny tvrdé dřiny/finální koupelna/stavební povolení.

Název článku je opravdu vypovídající. Ne a teď si nedělám legrácky. Dvě pražské kancelářské krysy vzaly do rukou motorovku, nasadily pracovní rukavice a daly se do práce. Ok, pomáhali nám i sousedi, protože jsou to pyromani, takže jsme je nalákali na pálení dříví a poslední letošní buřtíky.
před a po

Za jeden den jsme posekali většinu náletovek na pozemku a druhý den čistili okolí pozemku od ztrouchnivělých popadaných kmenů, větví, káceli zbytky, co se nám nezdálo šlo pryč. Až na nás přišli i sousedé odnaproti, tak jsme je museli uklidnit, že velké vzrostlé stromy nehodláme kácet (teda až na tu polomrtvou švestku u našich sousedů, která se mi děsně líbila, jak vypadala strašidelně a nechali jsme tam i pár těch trnek, jen kvůli optické bariéře). To všechno jsme pálili a spálili a zbylo nám ještě spousta dřeva na jarní buřtíky. Hlavní je, že  jsme se zbavili toho úděsného křoví, které nám nejen opticky zmenšovalo pozemek. Musím říct, že to tam neuvěřitelně prokouklo a odhalili jsme docela dost prostoru. Do budoucna bychom tuhle severní stranu pozemku rádi osázeli stromky, protože nám budou jak vytvářet soukromí, tak i budou chránit před severním větrem.


Byla to dřina, večer jsme padli do gauče a nemohli se hýbat, ale na druhou stranu je to super relax, zvlášť pro někoho, kdo pracuje z kanceláře. Provětrali jsme si hlavy a měli dobrý pocit nejen z práce, ale i z toho, že jsme se trochu hýbali. Také jsme vyrazili do mísního lesa na houby a byli překvapení, kolik jsme jich takhle ke konci podzimu našli! Hříbky i bedly!

Trnkové keře doslova okupovaly i tenhle krásný dub, tak jsme mu pomohli a bude z něj krásná dominanta zahrady! Jsem za těch pár vzrostlých stromů na hranici pozemku moc ráda, lepší než začínat na zelené louce ne?

No a jinak když zrovna neřádíme na pozemku, tak se stále věnujeme těm koupelnám. Vypadá to, že už brzy budeme mít vybráno (až se to stane tak budu dva dny oslavovat), včera jsme na tom strávili celý večer. Našli jsme i pár vychytávek, jako třeba napouštění vany přepadem. Ten se napojí na podomítkovou baterii a nemusíte tak mít nikde nad vanou baterii ani napouštěcí hubici (nebo jak se tomu nadává). Museli jsme také posunout dveře, aby se nám do koupelny vešla umyvadla a vybrali jsme rozšířenou asymetrickou (skoro rohovou) vanu, ve které se pohodlně vysprchujeme. Mezi wc a umyvadla bychom rádi dali skleněnou příčku, ale to je zatím jen v podobě nápadu. Hlavní je, že se nám to tam všechno pěkně vešlo no ne? Mimo to řešíme ještě malou koupelnu, kde nakonec budeme mít i to okýnko, což je super, protože bude nejen denní světlo, ale i větrání!
finalni podoba velke koupelny

Také se nám podařilo sehnat pána na vyřízení všeho kolem stavebního povolení (a za velice příznivou cenu, mohu předat kontakt). Takže jsme ho už trochu zaúkolovali, je dost samostatný a ničím nás moc nezatěžuje. Brzy by měl být hotový velký projekt, tak začínám být lehce nervózní, protože jsme s Naturou ještě neřešili takové věci, jako zásuvky, digestoř, odpady apod. Měla jsem za to, že se tam tyhle věci také uvádějí? No každopádně se těším čím dál víc!

Komentáře