Inspirace / Zádveří

Čím víc se blíží realizace domu, tím víc mých myšlenek se točí okolo interiéru. Mám za sebou spoustu hodin pročítání článků o stavbě, technologiích a spoustu pročtených diskuzí. Naštěstí to hlavní už je vyřešené a teď dokud nepřijde na řadu plot, terénní úpravy a všechny ty ohavné věci, které si nechci připustit (ale budeme je muset řešit), mohu si dovolit přemýšlet nad zařizováním. Aktuálně řešíme podlahy a dveře, jelikož jsou součástí kalkulace domu na klíč, takže to nemůžeme úplně nechat být. Ale o tom až někdy příště. Rozhodla jsem se každé místnosti věnovat samostatný článek s inspiračními fotkami a mými představami.
 Zádveří nebude příliš prostorné, jak už tak u zádveří bývá že. Co tam ale nesmí chybět: velká vestavěná skříň po celé délce jedné stěny, podlahové topení, několik háčků/věšák (hrozně divný slovo takhle napsaný co?), lavice na sezení/přezouvání, časem i místo pro pelíšek pro kočku (jestli jím tedy nepohrdne a nebude si radši ohřívat kostru někde jinde), velké zrcadlo (možná bude součástí skříně).
 Tak to bychom měli výčet základních věcí, které by se měly asi nacházet ve většině takových prostor, nicméně jaká je moje představa? Hodně světla. To sem snad dostaneme oknem, u dveří zatím nevíme, jestli budou mít nějaké okénko. Bez čeho se ale určitě neobejdeme jsou kočičí dvířka. V Čechách nejspíš neobvyklé, ale já si je chci prosadit. Není nic horšího než pořád lítat sem tam pouštět kočku ven a dovnitř jak si mňoukne (a že to jsou dost nerozhodná stvoření ví každý kočkofil) A když budeme třeba pryč, tak si bude moct vlézt do domu sama.
 Moc se líbí tahle tapeta s břízkama (břízky já miluju), líbí se mi vintage vzhled lavic (ta truhla je taky nádherná co říkáte?), kožešina a jednoduchost. Potřebuji odkládací prostor tak pro 4 páry bot, které aktuálně nejčatěji nosím, nejlepší místo pro ně by mohlo být pod tou lavicí. Naopak většinu svrchníků bych chtěla mít ve skříni na ramínkách, aby mě to trochu naučilo mít v nich pořádek a zbytečně si nepořizovat už miliontý trenčkot. Háčky chybět nebudou, ale chtěla bych jejich počet co nejvíce minimalizovat. Chtěla bych do zádveří dostat atmosféru domova, nekomplikovanou, ale přece jen, tak trochu vesnickou, vřelou, abychom se mohli těšit z každého dalšího kroku, který povede dál do domu... Z obrázků se mi nejvíc líbí asi třetí a předposlední fotka.

Co nesmí v zádveří chybět vám?

Komentáře

  1. Máte moc krásnou verandu :-) . My si náš byt teprve zařizujeme, takže ještě není všechno úplně dokonalé. Začali jsme obývákem a kuchyní a teď jsme dodělali ložnici. Nechali jsme si do ní také vyrobit vestavěnou skříň , což je skvělá věc, hlavně pro menší místnosti :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat