Všechno špatně, začínáme nanovo!

Po neskutečně dlouuuhé době mám pro vás pár novinek. Během těch cca 3 měsíců se toho dohromady ani moc nestalo. Naposledy jsem psala o návštěvě v Gservisu. Dlouho probíhala mailová komunikace s paní Valešovou a stále jsme řešili usazení domu na pozemek.

při pálení trnek jsme si to zpříjemnili opékáním buřtíků




Vypočítali nám i několik opěrných zdí a museli jsme zařídit hydrogeologický průzkum a měření radonu (tuším 22.000 Kč). To trvalo cca 2-3 týdny, než byly výsledky ze sond a firma nám poslala několik sešitů se závěrem. To jsme obratem posílali na G servis, aby se vyjádřili jak tedy s těmi základy a opěrkami a dostali jsme bohužel dost špatné zprávy. Jen projekt na odskákané základy by nás vyšel na nemalé peníze a cena na celý projekt by tak vyšplhala až na téměř 150.000 Kč. Cena základů by bohužel mohla narůst do infarktových výšin, jen tak odhadem by to mohlo být okolo půl milionu (a to nemluvím o těch opěrkách uf).

Nám se to moc nezdálo a proto jsme oslovili i známého projektanta, jestli by nám podle našeho vyhlídnutého projektu mohl udělat individuální, včetně základů a cifra byla téměř totožná. Tak jsme z toho byli trochu smutní, navíc nás jak G servis, tak i projektant odrazovali od stavby tak rozlehlého bungalovu na svažitém pozemku. Ráda bych také vyzdvihla komunikaci s G servis, která byla opravdu rychlá, věcná a jsme rádi, že nám jen tak nechtěli prodat projekt, který není pro nás vhodný. Palec nahoru, opravdu!

V mezičase jsme jezdili na pozemek a likvidovali trnkové křoví, které nám zabírá spodní část pozemku. Pořád tam na nás čeká hromada nespálených větví a na řadu přijde i motorová pila. No nebyli jsme tam asi měsíc, takže se trochu děsíme jak moc tam vyrostla tráva. Snad nebudeme potřebovat kosu :)

Každopádně nic není tak černé, jak se zdá. Mám ještě pár novinek o novém projektu, který se nám moc líbí. Jsme teprve na začátku a proto nechci nic zakřiknout :)


Jakmile bude vše jisté, zase se ozvu a poinformuji. Tak nám držte palce, ať vše klapne, protože už jsme z toho vybírání docela dost unavení a už bychom rádi stavěli. Sbohem Orlando 4, snad si najdeš lepší pozemek :)

Komentáře

  1. Držím vám palce a těším se na další pokračování...super nápad to takhle sepisovat, docela mě zajímá, co je všechno potřeba v ČR ke stavbě...ráda se sem vrátím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za váš komentář! Snad se vám budou líbit i další příspěvky!

      Vymazat
  2. Jako občas se stává, no. Ale co se dá dělat. To je prostě život a jiné to nebude. Člověk musí bojovat. Já nemít ochranné nápoje, tak bych vlastně taky moc nevěděla, co si teď počít se zahradou. Venku horko, práce spousta... Takže člověk musí hodně pít a nevzdávat se.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat