Co potřebujeme ke stavebnímu povolení?

Je středa a to znamená co? To znamená den ve znamení úřadů. Těmto institucím se sice snažím vyhýbat, nicméně dnešní zážitky byly více než milým překvapením. První zastávka byla na obecním úřadě v místě, kde máme koupený pozemek. Plán zněl jasně, zjistit, jestli nám povolí plochou střechu a vyšpionit, jak je to s tím zemědělským půdním fondem. Všichni byli moc milí, pan starosta nám posvětil plochou střechu a tak jsem v dobré náladě nadhodila i vyjmutí pozemku z orné půdy. To se sice řeší na Odboru životního prostředí, ale protože to tam nejspíš nedávno řešili s někým jiným, dozvěděla jsem se, že se bude jednat o přívětivou částku v řádech stokorun (v našem případě zastavěnosti 200 metrů čtverečních půjde asi o 1500 Kč.) Uf to se mi ulevilo. Detailněji si to necháme zjistit až budeme mít v ruce projekt. Tato částka se platí až po dostavění.
aktuální stav našeho pozemku

Poté jsem se vydala do Berouna, malebného to městečka, na stavební úřad. V prvním patře jsem vyhledala referentku naší lokality a ta mi laskavě nadiktovala všechny potřebné úkony k vydání stavebnímu povolení.
Pro každou lokalitu je to trochu jiné a proto doporučuji si zajít na úřad a zjistit, co všechno budete muset donést, aby vám pak něco nechybělo. Stejně to hodlám udělat ve chvíli, kdy tam ponesu všechny papíry. Prostě abychom se zbytečně nezdržovali že. Líná huba...

Vzhledem k tomu, že nám nebude stačit pouhé ohlášení stavby, odpadají alespoň souhlasy sousedů, které si zjistí na úřadě sami (v případě ohlášky to řeší sám investor). Jedná se o sousedy, kteří bezprostředně sousedí s pozemkem (tedy ty přes ulici nepotřebujete).

A co tedy potřebujeme my?
_________________________________________________________________________
Stavební povolení:

3x projektová dokumentace
-Situace na pozemku
-Průkaz Energetické náročnosti
-Požární zpráva (toto vše je součástí projektu)
-technická zpráva

2. Radonový průzkum
3. Vyjádření VAK (voda a kanalizace)
4. Vyjádření ČEZ (elektřina)
5. Vyjádření RWE (napojení na plyn)
6. Rozhodnutí o připojení na místní komunikaci (Obecní úřad), zde nám vydají souhlas i s projektem (jen to podepíšou:)
7. Krajská hygienická stanice- stanovisko ohledně hluku (sem přinést situaci a technickou zprávu)
8. Hasiči (posouzení projektu)
9. Projekt Vsakování dešťové vody (protože tam máme jílovitou půdu)
10. Odbor životního prostředí - vyjmutí ze ZPF (to nám následně podškrábnou i na OÚ)
-přijít s projektem, budeme chtít všeobecné vyjádření a také vyjádření ohledně znečištění ovzduší (kvůli komínu)
-v případě čističky odpadních vod mít projekt i na to.
________________________________________________________________________
Ještě zvažujeme i hydrogeologii, nicméně víme na jakém jsme podloží, takže to možná ani nebudeme potřebovat, kdo ví ať napoví?

Docela pěkně a podrobně je to popsáno třeba i TADY

Vzhledem k tomu, že toho není zase tak moc a pokud budu mít čas, tak se chystám to všechno oběhnout osobně a urychlit tak časové prostoje skrzevá poštu a tak. Uvidíme.
Možná si z toho papírování ještě udělám koníčka haha.

Takže v tuhle chvíli bude prvním krokem zakoupení projektové dokumentace a následně vyplňování různých dotazníků. Hurá!

Také jsem se byla podívat u nás na pozemku a chvilku tam krokovala ten náš baráček, kolik nám zabere místa a kolik místa zbyde na zahradu. No, docela dobrá zábava kličkovat mezi bobky od zvířat (asi zajíci ne?) a párkrát jsem se skoro rozmázla na sněhu :) Dumala jsem nad tím svahem, kterak ho budeme řešit a představovala si, jak to tam bude vypadat. Pořád mi vrtá hlavou jak to bude s tím parkováním achjo. Snad už brzy budeme mít tu situaci na pozemku. Jsem nedočkavá achjo.


Komentáře

  1. Bungalov vypadá velmi dobře!!! Držím pěsti, aby vše šlo hladce a už se těším, až se bude hotovo. Zdraví Lu z Moravy.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat